Kakaové netopiere

Čo potrebujeme?
  • 150 g mäkkého masla
  • 110 g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 190 g  hladkej múky
  • 40 g holandského kakaa
  • štipka soli
Ako postupujeme?
  • múku a kakao spoločne preosejeme do misy
  • v druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkami a štipkou soli
  • prisypeme múku a vytvoríme cesto ktoré hnetieme, aby sa všetko prepojilo
  • ak je príliš lepkavé alebo tekuté tak pridáme trocha múky
  • vypracované cesto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky
  • nemali by sme nechať cesto príliš stuhnúť, lebo sa s ním bude ťažšie pracovať
  • rúru predohrejeme na 180°C
  • cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5-0,8 cm
  • vykrajujeme netopiere alebo iné ľubovolné formičky
  • ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
  • pečieme cca. 6-10 minút
  • je potrebné ich sledovať aby sa nepripálili, pretože každá rúra pečie trochu inak
  • necháme vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe

Komentáre

Obľúbené príspevky