Kakaové netopiere
Čo potrebujeme?
- 150 g mäkkého masla
- 110 g práškového cukru
- 3 žĺtky
- 190 g hladkej múky
- 40 g holandského kakaa
- štipka soli
- múku a kakao spoločne preosejeme do misy
- v druhej mise vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkami a štipkou soli
- prisypeme múku a vytvoríme cesto ktoré hnetieme, aby sa všetko prepojilo
- ak je príliš lepkavé alebo tekuté tak pridáme trocha múky
- vypracované cesto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky
- nemali by sme nechať cesto príliš stuhnúť, lebo sa s ním bude ťažšie pracovať
- rúru predohrejeme na 180°C
- cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5-0,8 cm
- vykrajujeme netopiere alebo iné ľubovolné formičky
- ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
- pečieme cca. 6-10 minút
- je potrebné ich sledovať aby sa nepripálili, pretože každá rúra pečie trochu inak
- necháme vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe
Komentáre
Zverejnenie komentára