Tekvicový prívarok

Čo potrebujeme?
  • 1 stredne veľkú bielu tekvicu
  • 1 cibuľu
  • mlieko (rastlinné)
  • soľ
  • bio vegetu
  • 500 ml smotany na varenie (rastlinná) 
  • 3 lyžice múky (celozrnná)
  • nasekaný kôpor čerstvý alebo sušený
  • sójové kúsky
  • cibuľa
  • sójová omáčka
  • olej 
  • slad alebo med
  • mleté čierne korenie, mletá červená paprika
Ako postupujeme?
  • tekvicu ošúpeme, prerežeme, vyberieme semená a nastrúhame
  • nadrobno nasekanú cibuľu smažíme na oleji dosklovita
  • pridáme tekvicu, chvíľu ju podusíme a zalejeme mliekom
  • ochutíme vegetou
  • v smotane na varenie rozmiešame múku 
  • za stáleho miešania vlejeme k tekvici
  • ak je prívarok príliš hustý, zriedime mliekom
  • na záver osolíme a pridáme kôpor
  • sójové kúsky uvaríme vo vode
  • cibuľu nakrájame na drobno a pražíme na oleji
  • pridáme sójovú omáčku, korenie a slad
  • nakoniec vmiešame sójové kúsky a podávame s prívarkom 



Komentáre

  1. Recept vyskúšaný 👍 je veľmi chutný. Odporúčam vyskúšať 🙂

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky