Tekvicový prívarok
Čo potrebujeme?
- 1 stredne veľkú bielu tekvicu
- 1 cibuľu
- mlieko (rastlinné)
- soľ
- bio vegetu
- 500 ml smotany na varenie (rastlinná)
- 3 lyžice múky (celozrnná)
- nasekaný kôpor čerstvý alebo sušený
- sójové kúsky
- cibuľa
- sójová omáčka
- olej
- slad alebo med
- mleté čierne korenie, mletá červená paprika
- tekvicu ošúpeme, prerežeme, vyberieme semená a nastrúhame
- nadrobno nasekanú cibuľu smažíme na oleji dosklovita
- pridáme tekvicu, chvíľu ju podusíme a zalejeme mliekom
- ochutíme vegetou
- v smotane na varenie rozmiešame múku
- za stáleho miešania vlejeme k tekvici
- ak je prívarok príliš hustý, zriedime mliekom
- na záver osolíme a pridáme kôpor
- sójové kúsky uvaríme vo vode
- cibuľu nakrájame na drobno a pražíme na oleji
- pridáme sójovú omáčku, korenie a slad
- nakoniec vmiešame sójové kúsky a podávame s prívarkom
Recept vyskúšaný 👍 je veľmi chutný. Odporúčam vyskúšať 🙂
OdpovedaťOdstrániť