Rajčinová focaccia - fotorecept

Čo potrebujeme?
  • 1 hrnček teplej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2,5 hrnčeku celozrnnej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušenej bazalky 
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 4 lyžice olivového oleja
  • hrsť cherry paradajok
Ako postupujeme?
  • zmiešame vodu, droždie a cukor
  • necháme pracovať kvások
  • pridáme múku, olej a soľ a vypracujeme cesto
  • necháme kysnúť 1 hodinu
  • rúru predohrejeme na 220°C 
  • paradajky rozpolíme
  • cesto hnetieme a vložíme do plechu vymasteného olejom
  • potom prstami do cesta urobíme jamky
  • na cesto rovnomerne poukladáme paradajky 
  • celé to posypeme oregánom a bazalkou 
  • necháme podkysnúť 15 minút
  • vložíme do rúry, v ktorej stiahneme teplotu na 200°C 
  • pečieme približne 15 minút kým je cesto zlatohnedé 
  • po upečení môžeme okraje potrieť olejom s cesnakom




Komentáre

Obľúbené príspevky