Rajčinová focaccia - fotorecept
Čo potrebujeme?
- 1 hrnček teplej vody
- 7 g sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 2,5 hrnčeku celozrnnej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregána
- 4 lyžice olivového oleja
- hrsť cherry paradajok
Ako postupujeme?
- zmiešame vodu, droždie a cukor
- necháme pracovať kvások
- pridáme múku, olej a soľ a vypracujeme cesto
- necháme kysnúť 1 hodinu
- rúru predohrejeme na 220°C
- paradajky rozpolíme
- cesto hnetieme a vložíme do plechu vymasteného olejom
- potom prstami do cesta urobíme jamky
- na cesto rovnomerne poukladáme paradajky
- celé to posypeme oregánom a bazalkou
- necháme podkysnúť 15 minút
- vložíme do rúry, v ktorej stiahneme teplotu na 200°C
- pečieme približne 15 minút kým je cesto zlatohnedé
- po upečení môžeme okraje potrieť olejom s cesnakom
Komentáre
Zverejnenie komentára