Cibuľový chlieb z Galície
Čo potrebujeme?
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 250 ml vlažnej vody
- 2 lyžičky soli
- 2,5 hrnčeku hladkej múky
- 2 hrnčeky celozrnnej hrubej múky
- 1 lyžica brandy
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 očistená a nastrúhaná cibuľa
- 1 lyžica sušených byliniek
- 1 lyžica rôznych semienok
- zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu, necháme kvások pracovať
- v druhej mise zmiešame múku, soľ, bylinky a semiačka
- pridáme olej, brandy, cibuľu a kvások
- vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 10 minút
- potom cesto vrátime do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 2 hodiny
- vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút miesime
- vytvarujeme bochník, omastíme ho olejom a uložíme na plech
- necháme kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme na 230°C 10 minút
- potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 20 minút
- upečený chlieb položíme na mriežku a necháme ho vychladnúť
Komentáre
Zverejnenie komentára