Cibuľový chlieb z Galície

Čo potrebujeme?
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 250 ml vlažnej vody
  • 2 lyžičky soli
  • 2,5 hrnčeku hladkej múky
  • 2 hrnčeky celozrnnej hrubej múky
  • 1 lyžica brandy
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 očistená a nastrúhaná cibuľa
  • 1 lyžica sušených byliniek 
  • 1 lyžica rôznych semienok 
Ako postupujeme?
  •  zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu, necháme kvások pracovať
  • v druhej mise zmiešame múku, soľ, bylinky a semiačka
  • pridáme olej, brandy, cibuľu a kvások
  • vypracujeme cesto, ktoré hnetieme 10 minút
  •  potom cesto vrátime do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 2 hodiny
  • vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút miesime
  • vytvarujeme bochník, omastíme ho olejom a uložíme na plech
  • necháme kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme na 230°C 10 minút
  • potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 20 minút
  • upečený chlieb položíme na mriežku a necháme ho vychladnúť 

Komentáre

Obľúbené príspevky