Hŕstková polievka zo špajze
Čo budeme potrebovať?
- 50 g ryže natural
- 50 g mungo fazuliek
- 50 g červenej šošovice
- 50 g hrášku
- 50 g pohánky
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 cibuľa
- slnečnicový olej
- bio zeleninový bujón
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- sušený rozmarín
- zeleninu nakrájame a dusíme na oleji s trochou vody
- po 5 minútach prilejeme vodu a so zeleninou varíme aj natural ryžu
- po 15 minútach pridáme mungo fazuľky a ďalej varíme
- po 15 minútach pridáme hrášok a ďalej varíme
- po 15 minútach pridáme pohánku a varíme
- prilievame vodu, ktorá sa nám varením odparila
- nakoniec pridáme červenú šošovicu a varíme ešte cca. 20 minút
- 5 minút pred koncom polievku dochutíme bujónom, soľou a korením
- hustota polievky závisí od toho koľko vody pridáte, polievku netreba zahusťovať, lebo po vychladnutí zhustne sama
Komentáre
Zverejnenie komentára