Hŕstková polievka zo špajze

Čo budeme potrebovať?
  • 50 g ryže natural
  • 50 g mungo fazuliek
  • 50 g červenej šošovice
  • 50 g hrášku
  • 50 g pohánky
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 cibuľa
  • slnečnicový olej
  • bio zeleninový bujón
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený rozmarín
Aký je postup?
  • zeleninu nakrájame a dusíme na oleji s trochou vody
  • po 5 minútach prilejeme vodu a so zeleninou varíme aj natural ryžu
  • po 15 minútach pridáme mungo fazuľky a ďalej varíme
  • po 15 minútach pridáme hrášok a ďalej varíme
  • po 15 minútach pridáme pohánku a varíme
  • prilievame vodu, ktorá sa nám varením odparila
  • nakoniec pridáme červenú šošovicu a varíme ešte cca. 20 minút
  • 5 minút pred koncom polievku dochutíme bujónom, soľou a korením
  • hustota polievky závisí od toho koľko vody pridáte, polievku netreba zahusťovať, lebo po vychladnutí zhustne sama




Komentáre

Obľúbené príspevky