Hrnčeková bublanina s čerešňami

Čo potrebujeme?
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček cukru (môže byť brezový)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 sáčok kypriaceho prášku
  • 1 hrnček mlieka (môže byť rastlinné)
  • 3 ks vajec
  • 1/2 hrnčeku oleja
  • čerstvé alebo zavarené vykôstkované čerešne
Ako postupujeme?
  • zmiešame suché prísady
  • v druhej mise metličkou vymiešame mokré prísady
  • do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame vláčne cesto
  • formu alebo plech vymastíme a vysypeme múkou
  • cesto nalejeme na plech a rovnomerne rozmiestnime čerešne
  • pečieme cca. 30 minút pri 180°C
  • po upečení môžeme bublaninu posypať práškovým cukrom alebo podávať so zmrzlinou či šľahačkou...


Komentáre

Obľúbené príspevky