Makovo-citrónová torta

Ingrediencie:
  • 1 pohár mletého maku
  • 2 poháre ryžovej múky
  • 1 pohár trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 poháre minerálnej vody (aby bolo cesto pekne vzdušné) 
  • 1 kypriaci prášok
  • lyžica citrónovej šťavy 
  • ovocný džem na potretie 
  • varová čokoláda alebo kokosový olej s kakaom
  • biela čokoláda na posypanie, prípadne mandľové lupienky
Postup:
  • vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou
  • postupne primiešame mak, múku, a kypriaci prášok
  • nakoniec pridáme citrónovú šťavu a dáme piecť do tortovej formy
  • pečieme cca. 20 - 30  minút na 180°C
  • po vychladnutí korpus natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou
  • vrch posypeme orieškami alebo hoblinkami z bielej čokolády
  • po vychladnutí dáme do chladničky stuhnúť

Komentáre

Obľúbené príspevky