Makovo-citrónová torta
Ingrediencie:
- 1 pohár mletého maku
- 2 poháre ryžovej múky
- 1 pohár trstinového cukru
- 3 vajcia
- 2 poháre minerálnej vody (aby bolo cesto pekne vzdušné)
- 1 kypriaci prášok
- lyžica citrónovej šťavy
- ovocný džem na potretie
- varová čokoláda alebo kokosový olej s kakaom
- biela čokoláda na posypanie, prípadne mandľové lupienky
- vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou
- postupne primiešame mak, múku, a kypriaci prášok
- nakoniec pridáme citrónovú šťavu a dáme piecť do tortovej formy
- pečieme cca. 20 - 30 minút na 180°C
- po vychladnutí korpus natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou
- vrch posypeme orieškami alebo hoblinkami z bielej čokolády
- po vychladnutí dáme do chladničky stuhnúť
Komentáre
Zverejnenie komentára