Kapustová polievka s brusnicami
Keďže milujem červenú kapustu, chcela som vyskúšať tento starý recept z obdobia z pred sto rokov. Je to židovská variácia na boršč a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že chutí výborne. V zátvorkách uvádzam náhrady, ktoré som použila pri varení ja.
Suroviny:
- 200 g brusníc (kompót)
- 1 hlávka červenej kapusty
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany (ryžová na varenie)
- cukor, soľ, ocot a korenie na dochutenie (ocot som vynechala)
Postup:
- brusnice povaríme vo vode až kým popraskajú a potom ich prepasírujeme
- kompót nemusíme predvárať
- kapustu nakrájame na drobno a dáme variť
- pridáme brusnice a varíme do mäkka
- mimo oheň vmiešame rozšľahané vajcia a smotanu
- necháme prevreť a odstavíme
- potom polievku dochutíme tak, aby mala sladko kyslú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára