Kapustová polievka s brusnicami

Keďže milujem červenú kapustu, chcela som vyskúšať tento starý  recept z obdobia z pred sto rokov. Je to židovská variácia na boršč a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že chutí výborne. V zátvorkách uvádzam náhrady, ktoré som použila pri varení ja.

Suroviny: 
  • 200 g brusníc (kompót)
  • 1 hlávka červenej kapusty
  • 2 vajcia
  • 200 g kyslej smotany (ryžová na varenie)
  • cukor, soľ, ocot a korenie na dochutenie (ocot som vynechala)
Postup:
  • brusnice povaríme vo vode až kým popraskajú a potom ich prepasírujeme 
  • kompót nemusíme predvárať 
  • kapustu nakrájame na drobno a dáme variť 
  • pridáme brusnice a varíme do mäkka 
  • mimo oheň vmiešame rozšľahané vajcia a smotanu
  • necháme prevreť a odstavíme
  • potom polievku dochutíme tak, aby mala sladko kyslú chuť 

Komentáre

Obľúbené príspevky