Dusená kapusta s údeným tofu

Pôvodný recept pochádza z knihy Varíme pre planétu od Francesci Spinelli.

Ingrediencie:
  • 1 kg červenej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • olej
  • ružová soľ
  • štipka bieleho korenia
  • 300 g údeného tofu
Postup:
  • cibuľu nakrájame nadrobno a vo väčšom hrnci orestujeme na oleji
  • pridáme najemno nastrúhanú kapustu, ktorú podlejeme cca 100 ml vody
  • kapustu dochutíme cukrom, rascou, soľou a korením
  • dusíme pod pokrievkou cca 15 minút
  • medzitým na panvici rozhorúčime olej a orestujeme na plátky nakrájané tofu, ktoré tiež môžeme posypať korením
  • restujeme cca. 5 min
  • podávať môžeme samostatne alebo s lokšami či knedľou


Komentáre

Obľúbené príspevky