Dusená kapusta s údeným tofu
Pôvodný recept pochádza z knihy Varíme pre planétu od Francesci Spinelli.
Ingrediencie:
Ingrediencie:
- 1 kg červenej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 lyžice trstinového cukru
- olej
- ružová soľ
- štipka bieleho korenia
- 300 g údeného tofu
- cibuľu nakrájame nadrobno a vo väčšom hrnci orestujeme na oleji
- pridáme najemno nastrúhanú kapustu, ktorú podlejeme cca 100 ml vody
- kapustu dochutíme cukrom, rascou, soľou a korením
- dusíme pod pokrievkou cca 15 minút
- medzitým na panvici rozhorúčime olej a orestujeme na plátky nakrájané tofu, ktoré tiež môžeme posypať korením
- restujeme cca. 5 min
- podávať môžeme samostatne alebo s lokšami či knedľou
Komentáre
Zverejnenie komentára