Makožrútov sen - ovocno-maková torta

Tento recept je čistá improvizácia. Zobrala som suroviny čo som mala doma a vykúzlila som z toho napohľad zaujímavý zákusok, ktorý všetkým chutí viac ako som predpokladala. Spojenie maku s pomarančom je chutná a osviežujúca kombinácia. Navyše je bezlepkový a so zníženým obsahom cukru.

Čo potrebujeme?
  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc maku
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 1 hrnček ryžovej múky
  • 1 prášok do pečenia
  • 350 ml čučoriedkového kompótu
  • jahodový džem na potretie
  • 1 bio pomaranč
  • 200 g varovej čokolády
Ako postupujeme?
  • vajcia vymiešame s cukrom a olejom
  • prilejeme celý čučoriedkový kompót, ktorý nám cesto krásne sfarbí do fialova
  • pridáme mak a zahustíme ryžovou múkou a práškom do pečenia
  • vzávislosti od veľkosti vajec môže byť cesto aj redšie, v tom prípade zahustite lyžicou maku alebo múky
  • vymiešané cesto vylejeme do formy a pečieme cca 20 min na 180°C
  • po vychladnutí cesto rovnomerne popicháme vidličkou
  • odštavíme bio pomaranč a šťavou polejeme cesto, aby nasiaklo, kôru si necháme na neskôr
  • na korpus rovnomerne rozotrieme jahodový džem
  • v hrnci roztopíme kokosový olej a čokoládu, ktorú nalejeme na džem a rozotrieme
  • pomarančovú kôru nastrúhame a ozdobíme ňou čokoládovú polevu kým ešte nie je stuhnutá
  • necháme vychladnúť a vložíme na min. 2 hodiny do chladničky

Komentáre

Obľúbené príspevky