Makožrútov sen - ovocno-maková torta
Tento recept je čistá improvizácia. Zobrala som suroviny čo som mala doma a vykúzlila som z toho napohľad zaujímavý zákusok, ktorý všetkým chutí viac ako som predpokladala. Spojenie maku s pomarančom je chutná a osviežujúca kombinácia. Navyše je bezlepkový a so zníženým obsahom cukru.
Čo potrebujeme?
Čo potrebujeme?
- 3 vajcia
- 5 lyžíc maku
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice kokosového oleja
- 1 hrnček ryžovej múky
- 1 prášok do pečenia
- 350 ml čučoriedkového kompótu
- jahodový džem na potretie
- 1 bio pomaranč
- 200 g varovej čokolády
- vajcia vymiešame s cukrom a olejom
- prilejeme celý čučoriedkový kompót, ktorý nám cesto krásne sfarbí do fialova
- pridáme mak a zahustíme ryžovou múkou a práškom do pečenia
- vzávislosti od veľkosti vajec môže byť cesto aj redšie, v tom prípade zahustite lyžicou maku alebo múky
- vymiešané cesto vylejeme do formy a pečieme cca 20 min na 180°C
- po vychladnutí cesto rovnomerne popicháme vidličkou
- odštavíme bio pomaranč a šťavou polejeme cesto, aby nasiaklo, kôru si necháme na neskôr
- na korpus rovnomerne rozotrieme jahodový džem
- v hrnci roztopíme kokosový olej a čokoládu, ktorú nalejeme na džem a rozotrieme
- pomarančovú kôru nastrúhame a ozdobíme ňou čokoládovú polevu kým ešte nie je stuhnutá
- necháme vychladnúť a vložíme na min. 2 hodiny do chladničky
Komentáre
Zverejnenie komentára